Casa Nostra de Baden-Wettingen, Grup Montseny

 

Junta Directiva

e-mail: [grupmontseny@hotmail.com]

local social:  parroquia de St. Sebastian

                      Schartenstrasse 155

                      5430 Wettingen

 

President :    Joan Gómez

Tresorer :      Màrius Graupera

Vocal :           Marià Suana

Vocal :           Montserrat Sehrer-Puig

Vocal :           Maria Ripoll-Soliguer

 

Elecció dels Delegats per a Casa Nostra de Suïssa pels anys 2009-2010

S’aprova la designació dels Delegats següents:

·         Joan Gómez

·         Carmen Gómez

·         Marià Suana

·         Maria Teresa Guerra Notter

 

Son designats delegats suplents:

·         Conxita Meyer-Gual

·         Maria Ripoll-Soliguer

·         Angelina Pladellorens

GRUP MONTSENY- Breu relat de la nostra història

Es començà amb un sopar a un conegut restaurant de Wettingen el novembre de 1963, en el qual participà un grapat de catalans i catalanes dels entorns de Baden i Wettingen.

El febrer del 1964 un grup d’aquests catalans es van reunir a les afores de Wettingen i van fundar l’Agrupació Cultural Recreativa Montseny , nom que fou proposat pel nostre malaguanyat amic Agustí Pladellorens. Màrius  Graupera en fou el primer president.

 

Cap a la fi de l’esmentat any 1964, l’associació s’integra a Casa Nostra de Suïssa sota la denominació Casa Nostra de Baden Wettingen Grup Montseny, esdevenint-ne una delegació. (Més tard les delegacions passen a ser associacions dins l’Associació de Casa Nostra).

 

En els primers anys de la nostra història ja ens van visitar personalitats de renom, com el cantautor Raimon i el cantant Guillem D’efac. Cap a la fi dels anys seixanta  tinguérem al nostre local i a altres locals de Casa Nostra de Suïssa uns anomenats Fòrums Humanístics en els quals foren invitats prohoms de la cultura del nostre país que ens donaren conferències ; la temàtica era de gran interès sobretot en aquell temps d’opressió. Eren dissertacions que ells no podien expressar sense dificultatat a Catalunya. Aixi recordem haver escoltat amb molt d’interès i delit els parlaments del Dr. Batista i Roca, Josep Coll Alentorn, Joan Triadύ, Maurici Serrahima, Cruells, Artur Bladé,  Aurelia Campmany, Dr Pelegrí.. Més tard ens visità Josep Pla i d’altres. També organitzàrem una visita a l’Abat Escarré al seu exili de Milà, visita que ens fou corresposta un xic més tard.

 

Durant el transcurs de la nostra història el Grup Montseny ha organitzat quatre Festes Majors ben reïxides de Casa Nostra de Suïssa. En aquestes festes,molt concorregudes pels casanostrans, sempre hi hagué també una part (modesta) de públic suís.

 

Generalment les trobades i activitats es fonamentaven en el record de les festes més tradicionals de Catalunya.. Durant força d ‘anys es dedicaren trobades a classes de llengua catalana i recentment  també de maneig d’ordinador.

Ginesta

Com a mitjà de difsió de les nostres activitats s'edita un senzill butlletí sota la denominació Ginesta, el qual surt cada vegada que l'entitat ha d'anunciar una activitat.

butlletí ginesta
ginesta_56_2008-05.pdf
Adobe Acrobat Dokument 841.1 KB
butlletí ginesta
ginesta_55_2008-04.pdf
Adobe Acrobat Dokument 468.5 KB
butlletí ginesta
ginesta_54_2008-02.pdf
Adobe Acrobat Dokument 334.8 KB
butlletí ginesta
ginesta_53-2007-12.pdf
Adobe Acrobat Dokument 1.1 MB
butlletí ginesta
ginesta_52_2007-11.pdf
Adobe Acrobat Dokument 1.3 MB
butlletí ginesta
ginesta_51_2007-10.pdf
Adobe Acrobat Dokument 94.4 KB
butlletí ginesta
ginesta_50_2007-03.pdf
Adobe Acrobat Dokument 945.8 KB